UMĚNÍ SUSHI
Víte, že rýže je japonský národní poklad a nemůže se z Japonska vyvážet?
Co je to Sushi a jak vzniklo?
Je Wasabi křen? Jak se pěstuje?
Odpovědi na tyto a mnoho dalších zajímavých otázek Vám během jedinečného kurzu vaření poskytne naše lektorka paní Kristina Kopáčková.
Charakteristika kurzu „Umění Sushi“
Kulinářský ateliér Ola Kala spolupracuje s přední českou japonoložkou a filozofkou paní PHDr. Kristinou Kopáčkovou, milovnicí japonské kuchyně, autorkou několika japonských kuchařek a průvodců japonskou gastronomií. Paní Kopáčková je také majitelkou známé cestovní kanceláře Hana Tour Japan Travel. Kurzy vedené paní Kopáčkovou jsou obohaceny o její osobní zážitky a zkušenosti z dlouhodobého pobytu v Japonsku. Během kurzu se seznámíte se samotnou praktickou přípravou pokrmů a navíc se dozvíte mnoho zajímavých informací z japonské kultury a filozofie tamní gastronomie. Během tohoto kurzu je názorně ukázána tradiční domácí japonská příprava rýže (sypání do dřevěné mísy, chlazení vějířem, ochucování octem) a mnoho jiných, pro Japonsko typických, kulinářských triků.
Co budete vařit a ochutnávat?
- Tataki (marinovaný tuňák)
- Skládaná vaječná omeleta
- Sushi – Maki, Nigiri, Temaki
- Kalifornská rolka
- Inari – taštičky
- Šitaké salát
- Kuřecí salát se sezamem a majonézou z křepelčích vajec
- Misoširu (polévka s tófu, řasou furu-wakame a miso pastou)
Naučíte se
- připravit a ochutit sushi rýži
- usmažit skládanou japonskou omeletu
- zamotat sushi rolky Maki (i obrácenou – s rýží na povrchu)
- naaranžovat Nigiri s různými druhy ryb
- kombinovat různé druhy surovin
- rozdělit úkoly návštěvě při přípravě pohoštění a přitom se dobře bavit,
- používat asijská ochucovadla
- a další tipy a triky profesionálů
O kurzu
Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)
Cena obsahuje:
Všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra). Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu – osvědčení o absolvování kurzu.
Termíny a rezervace:
12.2.2018 – Umění SUSHI, začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz
7.3.2018 – Umění SUSHI, začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz
27.3.2018 – Umění SUSHI, začátek kurzu: 16:00