Aby sme vám zabezpečili čo najlepšie služby, používame k fungovaniu webu neškodné súbory cookies.
Děkujeme

TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče

Všichni známe pojem „linecké“ těsto.
Jeho odborný název je třené těsto.
V čem spočívá jeho tajemství, aby bylo opravdu křehké a na jazyku se rozplývalo?
Naučíme Vás několik druhů těchto těst a několik variant krémových náplní.

TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče

Charakteristika kurzu

V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy třených těst. Naučíme se jak jej správně vyrobit – utřít, rozválet a přenést do formy, upéct a naplnit. Součástí kurzu bude také výuka přípravy několika typů krémů, kterými se koláče plní. Mezi základní krémy patří francouzský žloutkový Crème Pâtissière, cirtonový žloutkový krém, čokoládový krém Ganache a další. Koláče budeme zdobit glazovaným ovocem, zapékacím sněhem atp. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem.

Co budete vařit

  • sladké velké koláče (tarts) a malé dezerty (tartlets) s krémem a ovocem
  • slaný Quiche (cibulový, sýrový, hřibový)
  • citronový krém
  • likérovou ganache (čokoládovo-smetanový krém)
  • italský sníh na zapékání

Naučíte se

  • několik druhů křehkého (třeného) těsta a jejich správnou výrobu
  • trik, jak upéct křehký korpus na košíčky nebo velké koláče, tak aby se těsto během pečení nezdeformovalo
  • zpracovat zbytky křehkého těsta
  • glazovat ovoce
  • zapékací sníh na dezerty
  • uvařit cukrový rozvar „na bublinu“
  • ganachový čokoládový likérový krém
  • vařit žloutkové krémy (Crème Pâtissière, citronový krém)
  • náplně do slaných koláčů QUICHE
  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

O kurzu

Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč – více zde)

Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra).  Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu  – osvědčení o absolvování kurzu.

Kurz vede Michal Nikodem, který vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii. Dalších kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama…), vydavatelství Sanoma aj.

Termíny a rezervace:

21.2.2018 – TARTS A TARTLETS
Začátek kurzu: 16:00

Rezervovat kurz

23.4.2018 – TARTS A TARTLETS
Začátek kurzu: 16:00 

Rezervovat kurz

TARTS A TARTLETS – francouzské křehké koláče

Adresa: Korunní 1779/115 130 00 Praha 3
Začátek: 21.02.2018 16:00

Detail akce

Sdílejte akci:

Okomentovat akci

Podobné akce v okolí

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

Úterý 13.02.2018, 18:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

Sobota 24.02.2018, 11:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
PUNK NA TALÍŘI!

PUNK NA TALÍŘI!

Nedele 25.02.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko
LOKÁLNĚ, (NE)TRADIČNĚ A PUNKOVĚ

LOKÁLNĚ, (NE)TRADIČNĚ A PUNKOVĚ

Nedele 04.03.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko
I Love Burgers

I Love Burgers

Pátek 09.02.2018, 18:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko