Aby sme vám zabezpečili čo najlepšie služby, používame k fungovaniu webu neškodné súbory cookies.
Děkujeme

SEZÓNNÍ KURZ VAŘENÍ – Losos, chřest, cheesecake

Víte jak v obchodě poznat a koupit čerstvou rybu?
Budete používat různé druhy chřestu.
Bojíte se šlehané holandské omáčky? Na kurzu se ji naučíte!
Nejlepší Cheesecake je ten, který si sami upečete. Dle originálního receptu z USA.

SEZÓNNÍ KURZ VAŘENÍ – Losos, chřest, cheesecake

Charakteristika kurzu „SEZÓNNÍ KURZ VAŘENÍ – Losos, chřest, cheesecake“

V nabitém odpolední kurzu budete používat prvotřídní suroviny a naučíme vás uvařit vynikající jarní lahůdky. Řekneme si, jak rozpoznat čerstvý chřest, čerstvou rybu, ukážeme si jak šlehat máslovou omáčku vhodnou k rybě i k jemné zelenině tak, aby se vždy povedla. Výuka bude doplněna o přípravu krémového tvarohového dezertu – Cheescake. Recept na tuto delikatesu si Michal Nikodem přivezl v roce 2009 ze svého pobytu v USA. Svým kuchařským uměním překvapíte i ty nejnáročnější labužníky. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků kurzu se věnujeme všem.

Co budete vařit

  • Tatarák z lososa, toust
  • Bílý chřest – vařený ve speciálním vývaru (várce)
  • Grilovaný losos na lůžku z chřestu a Mornay omáčkou
  • Dezert – Cheesecake s malinovou omáčkou

Naučíte se

  • správně nakupovat, uskladnit a opracovat chřest
  • využít jednotlivé druhy chřestu
  • grilovat lososa, tak aby zůstal uprostřed krásně růžový s křupavou kůžičkou
  • vybrat správný tvaroh (tvarohový sýr) pro přípravu cheescake
  • recepturu na křehké těsto
  • pasírovat ovoce
  • vytvořit a dochutit hustou ovocnou omáčku (pyre)

a další tipy a triky profesionálů

O kurzu

Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč – více zde)

Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra).  Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu  – osvědčení o absolvování kurzu.

Kurz vaření vede kuchař Michal Nikodem, který vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii. Dalších kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama…), vydavatelství Sanoma aj.

Termíny a rezervace:

6.6.2018 – Losos, chřest, cheesecake
Začátek kurzu: 16:00

Rezervovat kurz

SEZÓNNÍ KURZ VAŘENÍ – Losos, chřest, cheesecake

Adresa: Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3
Začátek: 06.06.2018 16:00

Detail akce

Sdílejte akci:

Okomentovat akci

Podobné akce v okolí

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

Úterý 13.02.2018, 18:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

Sobota 24.02.2018, 11:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
PUNK NA TALÍŘI!

PUNK NA TALÍŘI!

Nedele 25.02.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko
LOKÁLNĚ, (NE)TRADIČNĚ A PUNKOVĚ

LOKÁLNĚ, (NE)TRADIČNĚ A PUNKOVĚ

Nedele 04.03.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko
I Love Burgers

I Love Burgers

Pátek 09.02.2018, 18:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko