Aby sme vám zabezpečili čo najlepšie služby, používame k fungovaniu webu neškodné súbory cookies.
Děkujeme

PERU – tak vaří potomci Inků

Nenapodobitelná!
Nečekaně různorodá, nečekaný vliv Asie v této jihoamerické kuchyni. Barvy, koření, zelenina, čerstvé bylinky.
Jak chutná peruánská brambora? Jinak než naše.

PERU – tak vaří potomci Inků

Charakteristika kurzu „Peru“

Objevíme různorodost peruánské kuchyně ovlivněné asijskými přistěhovalci. Představíme si peruánské koření. Ochutnáme peruánskou kachnu i pstruha. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

Co budete vařit

  • Ceviche de trucha (ceviče ze pstruha: tenké plátky pstruha marinované v limetě se šalotkou)
  • Papas a la huancaina
  • Seco de pato (kachní ragú v silném vývaru s koriandrem)
  • Picarones (smažená sladká brambora a dýně přelité karamelem)

Naučíte se

  • Používat asijské ingredience v latinskoamerické kuchyni
  • Správně dusit maso
  • Vyznat se v koření Peru a umět ho použít
  • Výtečně připravit pstruha

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.

O kurzu

Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)

Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra).  Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu  – osvědčení o absolvování kurzu.

Kurz vede Scott Van Wagenen, přestože je newyorčan, mluví bezvadně česky. Vždyť se také v českém prostředí pohybuje nějakou dobu. Slávu si v Čechách vydobyl proslulou burgrárnou v Berouně Blackdog, kterou založil a šéfoval kuchyni. Nyní vede i kuchyň její sestry Blackdog Cantina, kde se už připravují nejenom burgry, ale i rozličné pokrmy latinsko-americké kuchyně. Nezapomíná ani na Peru! Jeho prioritou v kuchyni jsou vždy kvalitní čerstvé suroviny od pečlivě vybíraných a pokud možno místních dodavatelů. Kromě českého prostředí Scott vařil a sbíral inspiraci po celém světě. Cestoval a vařil v Mexiku, Peru nebo Vietnamu. Scott si přirozeně uvědomuje ekologickou zodpovědnost a v kuchyni se snaží o co nejmenší, nejlépe žádnou ekologickou „stopu“. Přestože je ten, kterého si veřejnost vybaví přes burgry, peruánská i mexická kuchyně a klidně i ta bezmasá, je jeho velkým koníčkem. Právě to ho přivedlo v Ola Kala k tomuto kurzu, ve kterém vás chce naučit, jak nevšední je kuchyně Peru.

Termíny a rezervace:

25.3.2018 – Peru – tak vaří potomci Inků
Začátek kurzu: 16:00

 

Rezervovat kurz

 

PERU – tak vaří potomci Inků

Adresa: Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3
Začátek: 25.03.2018 16:00

Detail akce

Sdílejte akci:

Okomentovat akci

Podobné akce v okolí

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

Úterý 13.02.2018, 18:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

Sobota 24.02.2018, 11:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
PUNK NA TALÍŘI!

PUNK NA TALÍŘI!

Nedele 25.02.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko
LOKÁLNĚ, (NE)TRADIČNĚ A PUNKOVĚ

LOKÁLNĚ, (NE)TRADIČNĚ A PUNKOVĚ

Nedele 04.03.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko
I Love Burgers

I Love Burgers

Pátek 09.02.2018, 18:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko