PERU – tak vaří potomci Inků
Nenapodobitelná!
Nečekaně různorodá, nečekaný vliv Asie v této jihoamerické kuchyni. Barvy, koření, zelenina, čerstvé bylinky.
Jak chutná peruánská brambora? Jinak než naše.
- 25.03.2018 16:00 - 25.03.2018 20:00 přidat do kalendáře
- Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3
- Oficiální stránky
Charakteristika kurzu „Peru“
Objevíme různorodost peruánské kuchyně ovlivněné asijskými přistěhovalci. Představíme si peruánské koření. Ochutnáme peruánskou kachnu i pstruha. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
Co budete vařit
- Ceviche de trucha (ceviče ze pstruha: tenké plátky pstruha marinované v limetě se šalotkou)
- Papas a la huancaina
- Seco de pato (kachní ragú v silném vývaru s koriandrem)
- Picarones (smažená sladká brambora a dýně přelité karamelem)
Naučíte se
- Používat asijské ingredience v latinskoamerické kuchyni
- Správně dusit maso
- Vyznat se v koření Peru a umět ho použít
- Výtečně připravit pstruha
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
O kurzu
Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)
Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra). Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu – osvědčení o absolvování kurzu.
Kurz vede Scott Van Wagenen, přestože je newyorčan, mluví bezvadně česky. Vždyť se také v českém prostředí pohybuje nějakou dobu. Slávu si v Čechách vydobyl proslulou burgrárnou v Berouně Blackdog, kterou založil a šéfoval kuchyni. Nyní vede i kuchyň její sestry Blackdog Cantina, kde se už připravují nejenom burgry, ale i rozličné pokrmy latinsko-americké kuchyně. Nezapomíná ani na Peru! Jeho prioritou v kuchyni jsou vždy kvalitní čerstvé suroviny od pečlivě vybíraných a pokud možno místních dodavatelů. Kromě českého prostředí Scott vařil a sbíral inspiraci po celém světě. Cestoval a vařil v Mexiku, Peru nebo Vietnamu. Scott si přirozeně uvědomuje ekologickou zodpovědnost a v kuchyni se snaží o co nejmenší, nejlépe žádnou ekologickou „stopu“. Přestože je ten, kterého si veřejnost vybaví přes burgry, peruánská i mexická kuchyně a klidně i ta bezmasá, je jeho velkým koníčkem. Právě to ho přivedlo v Ola Kala k tomuto kurzu, ve kterém vás chce naučit, jak nevšední je kuchyně Peru.
Termíny a rezervace:
25.3.2018 – Peru – tak vaří potomci Inků
Začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz
PERU – tak vaří potomci Inků
Adresa: Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3Začátek: 25.03.2018 16:00