PASTA FRESCA – ČERSTVÉ TĚSTOVINY!
Nejlepší těstoviny jsou ty, které si sami vyrobíte!
Jejich příprava je velmi jednoduchá!
Víte co jsou ravioli nebo tortelini?
Naučíme Vás prvotřídní recepty na těsto i na náplně.
- 15.05.2018 16:00 - 15.05.2018 20:00 přidat do kalendáře
- Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady
- Oficiální stránky
Charakteristika kurzu “ Pasta fresca- čerstvé těstoviny“
V tomto kurzu si osvojíte přípravu nudlového těsta na různé druhy těstovin. Z tohoto těsta si sami vyrobíte plněné tortelini, ravioli a k nim vynikající omáčku. Součástí kurzu je samozřejmě i výuka osvěžujícího předkrmu a lehkého dezertu s ovocem. Díky tomuto kurzu se Vaše kulinářské znalosti a schopnosti posunou do jiné dimenze. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
Co budete vařit
- Crostini con peperoni arrosto (toustíky s pečenou paprikou)
- Výroba domácího nudlového těsta
- Plněné ravioli, tortellini – dýňovou náplní s ricottou
- Máslová omáčka se šalvějí
- Žloutkový šlehaný krém zabaglione s ovocem
Naučíte se
- péct, loupat a marinovat papriku
- nudlové žloutkovo-parmazánové těsto
- používat mouku farina 00 extra a semolu (mouku z tvrdozrné pšenice)
- plněné těstoviny (ravioli, tortelini)
- náplň z dýňového pyré
- vařit čerstvé těstoviny (postup je odlišný od vaření klasických těstovin)
- máslovou emulzi – omáčku
- šlehat žloutky na páře s dezertním vínem nebo džusem
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
O kurzu
Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč – více zde)
Cena obsahuje:
Všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra). Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu – osvědčení o absolvování kurzu.
Termíny a rezervace kurzu:
15.5.2018 – Pasta fresca, začátek kurzu: 16:00