MODELOVÁNÍ Z CUKROVÉ HMOTY
Na tomto kurzu vytvoříte ozdoby na jarní dort.
Tématem jsou jarní kytičky a lístky.
Kopretiny, luční kvítky, zelené lístky a břečťan.
Výuka barvení hmoty je součástí kurzu.
- 18.03.2018 16:00 - 18.03.2018 20:00 přidat do kalendáře
- Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3
- Oficiální stránky
Charakteristika kurzu „Modelování z cukrové hmoty“
Kurz je vhodný pro začátečníky! Potřebujete pouze trpělivost. Naše škola vaření vypisuje kurzy modelování z cukrové hmoty pod vedením Ilony Havlíčkové. V tomto kurzu se naučíte pracovat s cukrářskou potahovací hmotou. Od jejího barvení až po tvorbu různých jarních květin, kytiček a lístků. Ozdoby na kurzu využijeme na dekoraci jarního dortu, ale poté je můžete tvořit pro jakékoli dezerty s jarní tématikou. Například cupcakes s kopretinou, nebo piškotová roláda s lučními kvítky atd. Součástí kurzu je i výuka potahování a začišťování hotového dortu. Kurz je zaměřen hlavně na práci s hmotou a tvorbu ozdob. Součástí kurzu není výuka pečení dortu a přípravy krému!
Naučíte se
- barvit cukrářkou hmotu
- tvarovat kytičky a lístky pomocí formovačů i bez nich
- spojovat jednotlivé okvětní lístky pomocí alkoholu
- pracovat s modelovacím nářadím
a další tipy a triky profesionálních cukrářů
O kurzu
Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)
Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra) a slaný snack. Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu – osvědčení o absolvování kurzu.
Kurz vede šéfcukrařka Ilona Havlíčková. Příprava slavnostních dortů a hlavně jejich dekorace je Iloninou vášní a také zaměstnáním. Její zručnost, kreativita a trpělivost je obdivuhodná! Několikapatrové dorty zdobí dle přání klientů dekoracemi od jemných barevných kvítků až po oslnivé růže. Neustále se vzdělává a absolvuje sladké dekoratérské kurzy na různá témata. Posledním z nich byl „Květinový dort“ pod vedením světoznámého dekoratéra dortů pana Kelvina Chua z Malajsie.
Termíny a rezervace:
18.3.2018 – Modelování z cukrové hmoty – JARNÍ DORT
Začátek kurzu: 10:00
Rezervovat kurz
MODELOVÁNÍ Z CUKROVÉ HMOTY
Adresa: Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3Začátek: 18.03.2018 16:00