KOHOUT NA VÍNĚ, ŽABÍ STEHÝNKA…
Poznejte klasiku francouzské kuchyně. V Čechách panuje názor, že francouzská kuchyně je složitá, tučná, nezdravá a že suroviny jsou nedostupné a drahé. Také máte předsudky k žabím stehýnkům? A přitom je to delikatesa. Absolvujte francouzské kurzy vaření V OLA KALA a zjistíte, že i v domácích podmínkách vykouzlíte pokrm s pravým francouzským šmrncem.
- 28.03.2018 16:00 - 28.03.2018 20:00 přidat do kalendáře
- Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady
- Oficiální stránky
Charakteristika kurzu „kohout na víně, žabí stehýnka“
Během tohoto odpoledního kurzu budete mít možnost pracovat s pravým francouzským kohoutem, který váží 3 – 4 kg. Zjistíte jak jemné a delikátní je maso ze žabího stehýnka a kterak připravit super nadýchané ovocné suflé. Menu bude doplněno vynikajícími víny, která pro Vás bude vybírat sommeliér pan Dominique Collin. Francouz žijící v Praze a zabývajícím se francouzskými víny. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé volně navazuje lekci Úvod do francouzské kuchyně.
Co budete vařit
- Rillettes de canard (kachní pomazánka) jako chuťovka na úvod menu
- Coq au vin (kohout na víně)
- Cuisses de grenouilles (žabí stehýnka)
- Soufle de maracuja (marakujové suflé)
Co se na kurzu naučíte?
Naučíte se jak správně rozporcovat velkého kohouta, uvařit jej na zeleninovém základu a z vína vykouzlit silnou omáčku plnou chutí. Dochucovat při vaření bylinkami, kořením, zeleninou a zpracovat žabí stehýnka. Na závěr – obávaný dezert „souflé“ a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři.
O kurzu
Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 20. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu vaření je 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)
Cena obsahuje:
Všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra). Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu – osvědčení o absolvování kurzu.
Termín kurzu:
23.8.2018 KOHOUT na víně, žabí stehýnka…začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz