ITALSKÉ KUŘE
Budete překvapeni, co všechno se dá vytvořit z celého kuřete.
Na tomto kurzu se naučíte kuře „rozebrat“ na části a každou z nich beze zbytku zpracovat na vynikající laskominu.
Z prsou připravíme šťavnatý steak, ze stehen rolády, jatýrka použijeme do těstovin a z kostí uvaříme silnou polévku.
Charakteristika kurzu „italské kuře“
Kuře je jedním z nejčastěji kupovaných mas na světě. Je oblíbené díky své jemné struktuře, lehké stravitelnosti, rychlé a jednoduché úpravě. Na kurzu si osvojíte jak správně připravovat kuře, aby si zachovávalo svou chuť a šťavnatost při jak minutkové, tak při pomalé tepelné úpravě. Budeme používat koření, bylinky a menu doplníme tradičním italským dezertem. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny ostatní lekce italské kuchyně.
Co budete vařit
- Caesar salát s krutony a křupavou pancetou
- Šťavnaté kuřecí prsíčko s bylinkami a citronovou kůrou
- Kuřecí roláda s parmskou šunkou a piniovými oříšky
- Papardele s kuřecími játry, pančetou a šalvějí
- Pannacotta s lesním ovocem
Naučíte se
- vykostit kuře
- domácí silný drůbeží vývar
- jak připravit kuřecí prsíčko aby si zachovalo veškerou svou šťávu
- majonézový dresink na salát
- jednoduché stehenní rolády
- rychlé těstoviny s kuřecími jatýrky
- pracovat s želatinou a mascarpone
- horkou ovocnou omáčku
a mnoho dalších triků a postupů, které používají italští kuchaři
O kurzu
Začátek kurzu vaření je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč – více zde)
Cena obsahuje:
Všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra). Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu – osvědčení o absolvování kurzu.
Termíny a rezervace:
6.3.2018 – Italské kuře, začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz
29.5.2018 – Italské kuře, začátek kurzu: 16:00