ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY A MAKRONKY
Milujete čokoládu?
Chcete proniknout hlouběji do chutě a vůně čokolády?
Chcete také umět vyrobit nadýchané, pravé francouzské mandlové Makronky?
Vyrobte si svoje vlastní pralinky plněné pravým francouzským šlehačkovo-čokoládovým kréme Ganache.
Naučíte se vyrobit si své vlastní bonbony doma.
Charakteristika kurzu “ Čokoládové pralinky a makronky“
Během kurzu se seznámíte a naučíte pracovat s vysoce kvalitní čokoládou a navíc se dozvíte mnoho zajímavých informací z historie a současných trendů používání čokolády. Všechny pralinky a makronky se naučíte tak, že si je vyrobíte sami doma, bez nutnosti cukruřských forem či jiných profesionálních potřeb.
Co budete připravovat a ochutnávat?
- Ručně vyráběné čokoládové pralinky a bonbony
- Čokoládové lanýže
- Smetanovo-čokoládový francouzský pralinkový krém Ganache (může se používat také do dezertů, dortů atp.)
- Makronky z mandlové mouky a jejich barveni
Naučíte se
- Pracovat a zacházet s čokoládou jako pravý profesionál
- Temperovat čokoládu na mramorové desce (i mimo ni)
- Pralinkové náplně (francouzské krémy Ganache)
- Pracovat s pralinkovými formami
- Vyrábět bonbony bez forem
- Dekorovat hotové pralinky
- Italský sních na výrobu makronek (bílky zašlehané cukrovým rozvarem)
O kurzu
Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)
Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra). Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu – osvědčení o absolvování kurzu.
Kurz vede Michal Nikodem, který vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu. Pracoval v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem jsou: cukrařina, vegetariánská a indická kuchyně. Připravoval a aranžoval pokrmy pro kuchařku „Kniha Delikatesy – První menu“ a několik dalších titulů o vaření a dobrém jídle.
Termíny a rezervace:
24.1.2018 – Čokoládové pralinky a Makronky
Začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz
4.4.2018 – Čokoládové pralinky a Makronky
Začátek kurzu: 16:00