Aby sme vám zabezpečili čo najlepšie služby, používame k fungovaniu webu neškodné súbory cookies.
Děkujeme

ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY A MAKRONKY

Milujete čokoládu?
Chcete proniknout hlouběji do chutě a vůně čokolády?
Chcete také umět vyrobit nadýchané, pravé francouzské mandlové Makronky?
Vyrobte si svoje vlastní pralinky plněné pravým francouzským šlehačkovo-čokoládovým kréme Ganache.
Naučíte se vyrobit si své vlastní bonbony doma.

ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY A MAKRONKY

Charakteristika kurzu “ Čokoládové pralinky a makronky“

Během kurzu se seznámíte a naučíte pracovat s vysoce kvalitní čokoládou a navíc se dozvíte mnoho zajímavých informací z historie a současných trendů používání čokolády. Všechny pralinky a makronky se naučíte tak, že si je vyrobíte sami doma, bez nutnosti cukruřských forem či jiných profesionálních potřeb.

Co budete připravovat a ochutnávat?

  • Ručně vyráběné čokoládové pralinky a bonbony
  • Čokoládové lanýže
  • Smetanovo-čokoládový francouzský pralinkový krém Ganache (může se používat také do dezertů, dortů atp.)
  • Makronky z mandlové mouky a jejich barveni

Naučíte se

  • Pracovat a zacházet s čokoládou jako pravý profesionál
  • Temperovat čokoládu na mramorové desce (i mimo ni)
  • Pralinkové náplně (francouzské krémy Ganache)
  • Pracovat s pralinkovými formami
  • Vyrábět bonbony bez forem
  • Dekorovat hotové pralinky
  • Italský sních na výrobu makronek (bílky zašlehané cukrovým rozvarem)

O kurzu

Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)

Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra).  Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu  – osvědčení o absolvování kurzu.

Kurz vede Michal Nikodem, který vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu. Pracoval v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem jsou: cukrařina, vegetariánská a indická kuchyně. Připravoval a aranžoval pokrmy pro kuchařku „Kniha Delikatesy – První menu“ a několik dalších titulů o vaření a dobrém jídle.

Termíny a rezervace:

24.1.2018 – Čokoládové pralinky a Makronky
Začátek kurzu: 16:00

Rezervovat kurz

4.4.2018 – Čokoládové pralinky a Makronky
Začátek kurzu: 16:00

Rezervovat kurz

ČOKOLÁDOVÉ PRALINKY A MAKRONKY

Adresa: Korunní 1779/115 130 00 Praha 3
Začátek: 16:00

Detail akce

Sdílejte akci:

Okomentovat akci

Podobné akce v okolí

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

Úterý 13.02.2018, 18:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

Sobota 24.02.2018, 11:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
PUNK NA TALÍŘI!

PUNK NA TALÍŘI!

Nedele 25.02.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko
LOKÁLNĚ, (NE)TRADIČNĚ A PUNKOVĚ

LOKÁLNĚ, (NE)TRADIČNĚ A PUNKOVĚ

Nedele 04.03.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko
I Love Burgers

I Love Burgers

Pátek 09.02.2018, 18:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko