FRANCOUZSKÝ DORT
Nejlepším dárkem je vlastnoručně vyrobený dort!
Naučte se upéct mechový korpus, našlehat krém a čokoládové ozdoby!
Z kurzu si odnesete vlastnoručně vyrobený nádherný dort!
- 21.03.2018 16:00 - 21.03.2018 20:00 přidat do kalendáře
- Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3
- Oficiální stránky
Charakteristika kurzu „Francouzský dort“
Kurz je vhodný pro začátečníky a mírně pokročilé!
Během kurzu si ukážeme jak našlehat mechové piškotové těsto, vyzkoušíte si přípravu francouzských čokoládových krémů „Ganache“ a rozšíříte si obzory, jak tyto krémy a piškoty dochucovat. Naučíte se dorty dekorovat vlastnoručními ozdobami z čokolády a cukrářské barevné folie.
Co budete připravovat?
- Příprava ukázkového moderního dortu francouzského stylu
- MODELOVANÉ OZDOBY Z MARCIPÁNU NEBO PLASTICKÉHO CUKRU NEJSOU SOUČÁSTÍ KURZU!!
Naučíte se
- správně ušlehat vejce na mechové piškotové těsto
- mandlový korpus
- dochucovat piškotová těsta pomocí koření, citrusů a alkoholu
- připravit francouzský čokoládový krém Ganache (2 druhy)
- našlehat tyto krémy, tak aby se z nich dal vyrobit dort
- používat dortovou transparentní pásku
- VYTVOŘIT PERFEKTNÍ ZAROVNANÝ DORT
- techniku dekorování dortů pomocí folie ozdobené kakaovým máslem
- a další tipy a triky profesionálů
O kurzu
Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)
Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra) a slaný snack. Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu – osvědčení o absolvování kurzu.
Kurz vede šéfcukrářka Hana Konečná, která pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů… Poté pracovala hotelu Malý pivovar v Č. B., v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****. Kromě cukrařiny má ráda přípravu studené kuchyně a umění sushi. Jako správná cukrářka má velmi ráda prvotřídní dezerty a sladkosti.
Termíny a rezervace:
21.3.2018 – Francouzský DORT
Začátek kurzu: 16:00