Aby sme vám zabezpečili čo najlepšie služby, používame k fungovaniu webu neškodné súbory cookies.
Děkujeme

FRANCOUZSKÝ DORT

Nejlepším dárkem je vlastnoručně vyrobený dort!
Naučte se upéct mechový korpus, našlehat krém a čokoládové ozdoby!
Z kurzu si odnesete vlastnoručně vyrobený nádherný dort!

FRANCOUZSKÝ DORT

Charakteristika kurzu „Francouzský dort“

Kurz je vhodný pro začátečníky a mírně pokročilé!

Během  kurzu si ukážeme jak našlehat mechové piškotové těsto, vyzkoušíte si přípravu francouzských čokoládových krémů „Ganache“  a rozšíříte si obzory, jak tyto krémy a piškoty dochucovat. Naučíte se dorty dekorovat vlastnoručními ozdobami z čokolády a cukrářské barevné folie.

Co budete připravovat?

  • Příprava ukázkového moderního dortu francouzského stylu
  • MODELOVANÉ OZDOBY Z MARCIPÁNU NEBO PLASTICKÉHO CUKRU NEJSOU SOUČÁSTÍ KURZU!!

Naučíte se

  • správně ušlehat vejce na mechové piškotové těsto
  • mandlový korpus
  • dochucovat piškotová těsta pomocí koření, citrusů a alkoholu
  • připravit francouzský čokoládový krém Ganache (2 druhy)
  • našlehat tyto krémy, tak aby se z nich dal vyrobit dort
  • používat dortovou transparentní pásku
  • VYTVOŘIT PERFEKTNÍ ZAROVNANÝ DORT
  • techniku dekorování dortů pomocí folie ozdobené kakaovým máslem
  • a další tipy a triky profesionálů

O kurzu

Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)

Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra) a slaný snack.  Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu  – osvědčení o absolvování kurzu.

Kurz vede šéfcukrářka Hana Konečná,  která pochází z Českých Budějovic, kde se vyučila cukrářkou. Několik let působila v cukrářské výrobně, kde získala dovednosti při výrobě klasických cukrárenských dortů, dezertů, těst, štrůdlů… Poté pracovala hotelu Malý pivovar v Č. B., v hotelu Parkhotel v Hluboké nad Vltavou. Od roku 2004 je na pozici šéfcukrářky v prestižní pražské restauraci Coda v hotelu ARIA *****. Kromě cukrařiny má ráda přípravu studené kuchyně a umění sushi. Jako správná cukrářka má velmi ráda prvotřídní dezerty a sladkosti.

Termíny a rezervace:

21.3.2018 – Francouzský DORT
Začátek kurzu: 16:00 

Rezervovat kurz

FRANCOUZSKÝ DORT

Adresa: Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3
Začátek: 21.03.2018 16:00

Detail akce

Sdílejte akci:

Okomentovat akci

Podobné akce v okolí

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

Úterý 13.02.2018, 18:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

Sobota 24.02.2018, 11:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
PUNK NA TALÍŘI!

PUNK NA TALÍŘI!

Nedele 25.02.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko
LOKÁLNĚ, (NE)TRADIČNĚ A PUNKOVĚ

LOKÁLNĚ, (NE)TRADIČNĚ A PUNKOVĚ

Nedele 04.03.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko
I Love Burgers

I Love Burgers

Pátek 09.02.2018, 18:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko