SEZÓNNÍ KURZ VAŘENÍ – Losos, chřest, cheesecake
Víte jak v obchodě poznat a koupit čerstvou rybu?
Budete používat různé druhy chřestu.
Bojíte se šlehané holandské omáčky? Na kurzu se ji naučíte!
Nejlepší Cheesecake je ten, který si sami upečete. Dle originálního receptu z USA.
- 06.06.2018 16:00 - 06.06.2018 20:00 přidat do kalendáře
- Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3
- Oficiální stránky
Charakteristika kurzu „SEZÓNNÍ KURZ VAŘENÍ – Losos, chřest, cheesecake“
V nabitém odpolední kurzu budete používat prvotřídní suroviny a naučíme vás uvařit vynikající jarní lahůdky. Řekneme si, jak rozpoznat čerstvý chřest, čerstvou rybu, ukážeme si jak šlehat máslovou omáčku vhodnou k rybě i k jemné zelenině tak, aby se vždy povedla. Výuka bude doplněna o přípravu krémového tvarohového dezertu – Cheescake. Recept na tuto delikatesu si Michal Nikodem přivezl v roce 2009 ze svého pobytu v USA. Svým kuchařským uměním překvapíte i ty nejnáročnější labužníky. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků kurzu se věnujeme všem.
Co budete vařit
- Tatarák z lososa, toust
- Bílý chřest – vařený ve speciálním vývaru (várce)
- Grilovaný losos na lůžku z chřestu a Mornay omáčkou
- Dezert – Cheesecake s malinovou omáčkou
Naučíte se
- správně nakupovat, uskladnit a opracovat chřest
- využít jednotlivé druhy chřestu
- grilovat lososa, tak aby zůstal uprostřed krásně růžový s křupavou kůžičkou
- vybrat správný tvaroh (tvarohový sýr) pro přípravu cheescake
- recepturu na křehké těsto
- pasírovat ovoce
- vytvořit a dochutit hustou ovocnou omáčku (pyre)
a další tipy a triky profesionálů
O kurzu
Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 450 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 250 Kč – více zde)
Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra). Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu – osvědčení o absolvování kurzu.
Kurz vaření vede kuchař Michal Nikodem, který vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii. Dalších kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama…), vydavatelství Sanoma aj.
Termíny a rezervace:
6.6.2018 – Losos, chřest, cheesecake
Začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz
SEZÓNNÍ KURZ VAŘENÍ – Losos, chřest, cheesecake
Adresa: Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3Začátek: 06.06.2018 16:00