MOŘSKÉ RYBY A VÝUKA FILETOVÁNÍ
Čerstvá ryba má vonět po moři! Mořský jazyk, Monk fish a Makrela. Prvotřídní a čerstvé dary moře se u nás naučíte čistit, filetovat, vykostit, uvařit. Aby vynikla jemná chuť ryby a zůstala zachována delikátní struktura jejich masíčka, použijete jednoduché kuchařské úpravy. Budete je opékat na pánvi, vařit na páře, péct v troubě…
Charakteristika kurzu „Mořské ryby“
V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy mořských ryb, které se dnes již běžně dají koupit. (monk fish, platýz, čerstvá makrela,). Makrely máme z minulosti zažité jako blátivé a páchnoucí ryby. Pokud je koupíte čerstvé, vykostíte a správně upravíte, budete překvapeni, v jakou delikatesu můžete tyto ryby proměnit.
Během kurzu si řekneme, kde se můžou tyto ryby kupovat, jak poznáme jejich čerstvost a kvalitu. Naučíme se je filetovat, odstraňovat kosti a různě upravovat. (opékat, péct v troubě případně grilovat…) Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem a všichni se naučí pracovat s filetovacím nožem a připravit perfektní rybí filátka.
Co budeme vařit
- kořeněnou makrelu na pánvi
- rolky z mořského jazyka plněné zeleninou
- pečenou delikatesní rybu Monk Fish
- rychlý rybí vývar – court bouillon
Naučíme vás
- jak správně nakupovat čerstvé a kvalitní mořské ryby
- vyfiletovat a vykostit je
- jemně upravovat rybí maso – opékat, péct v troubě, vařit na páře, smažit
- zpracovat zbytky z ryb
- a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři
O kurzu
Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)
Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra). Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu – osvědčení o absolvování kurzu.
Kurz vede kuchař Michal Nikodem, který vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii. Dalších kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama…), vydavatelství Sanoma aj.
Termíny a rezervace:
15.3.2018 – Mořské ryby
Začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz
23.5.2018 – Mořské ryby
Začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz