Aby sme vám zabezpečili čo najlepšie služby, používame k fungovaniu webu neškodné súbory cookies.
Děkujeme

MOŘSKÉ RYBY A VÝUKA FILETOVÁNÍ

Čerstvá ryba má vonět po moři! Mořský jazyk, Monk fish a Makrela. Prvotřídní a čerstvé dary moře se u nás naučíte čistit, filetovat, vykostit, uvařit. Aby vynikla jemná chuť ryby a zůstala zachována delikátní struktura jejich masíčka, použijete jednoduché kuchařské úpravy. Budete je opékat na pánvi, vařit na páře, péct v troubě…

MOŘSKÉ RYBY A VÝUKA FILETOVÁNÍ

Charakteristika kurzu „Mořské ryby“

V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy mořských ryb, které se dnes již běžně dají koupit. (monk fish, platýz, čerstvá makrela,). Makrely máme z minulosti zažité jako blátivé a páchnoucí ryby. Pokud je koupíte čerstvé, vykostíte a správně upravíte, budete překvapeni, v jakou delikatesu můžete tyto ryby proměnit.

Během kurzu si řekneme, kde se můžou tyto ryby kupovat, jak poznáme jejich čerstvost a kvalitu. Naučíme se je filetovat, odstraňovat kosti a různě upravovat. (opékat, péct v troubě případně grilovat…) Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem a všichni se naučí pracovat s filetovacím nožem a připravit perfektní rybí filátka.

Co budeme vařit

  • kořeněnou makrelu na pánvi
  • rolky z mořského jazyka plněné zeleninou
  • pečenou delikatesní rybu Monk Fish
  • rychlý rybí vývar – court bouillon

Naučíme vás

  • jak správně nakupovat čerstvé a kvalitní mořské ryby
  • vyfiletovat a vykostit je
  • jemně upravovat rybí maso – opékat, péct v troubě, vařit na páře, smažit
  • zpracovat zbytky z ryb
  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

O kurzu

Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)

Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra).  Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu  – osvědčení o absolvování kurzu.

Kurz vede kuchař Michal Nikodem, který vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci francouzské a italské kuchyně na hotelové škole v Brixenu, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii. Dalších kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama…), vydavatelství Sanoma aj.

Termíny a rezervace:

15.3.2018 – Mořské ryby
Začátek kurzu: 16:00 

Rezervovat kurz

23.5.2018 – Mořské ryby
Začátek kurzu: 16:00

Rezervovat kurz

 

MOŘSKÉ RYBY A VÝUKA FILETOVÁNÍ

Adresa: Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3
Začátek: 16:00

Detail akce

Sdílejte akci:

Okomentovat akci

Podobné akce v okolí

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

Úterý 13.02.2018, 18:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

Sobota 24.02.2018, 11:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
PUNK NA TALÍŘI!

PUNK NA TALÍŘI!

Nedele 25.02.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko
LOKÁLNĚ, (NE)TRADIČNĚ A PUNKOVĚ

LOKÁLNĚ, (NE)TRADIČNĚ A PUNKOVĚ

Nedele 04.03.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko
I Love Burgers

I Love Burgers

Pátek 09.02.2018, 18:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko