THAJSKO I. ÚVODNÍ LEKCE
Pravá thajská kuchyně! Citronová tráva, galangal, thajské karí– s těmito a dalšími surovinami se seznámíte na kurzu.
Ukážeme Vám, jak používat kokosové mléko a mnoho dalších asijských potravin.
Naučíme Vás vařit jídla, která znáte z exotické dovolené nebo restaurace
Charakteristika kurzu „Thajsko I.“
Toto je úvodní kurz do thajské kuchyně. Naučíme vás připravovat chutná, jednoduchá thajská jídla, kterými oslníte rodinu i přátele. Začátečníky i pokročilé zasvětíme do mnoha tajů thajské kuchyně. Kurzy thajské kuchyně jsou vedeny zkušenou a éterickou šéfkuchařkou restaurace Zebra Asian Noodle Bar, paní Keng. Během kurzu se seznámíte a naučíte tipy a triky, které používají přímo v Thajsku a tím docílíte originálních a vynikajících chutí a kombinací. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Na tuto lekci vaření volně navazuje kurz THAJSKO II – pokračování.
Co budete vařit
- Kang Khew Wan Neur (hovězí maso s Green curry)
- Popia Tod (thajské jarní závitky)
- Tom Kah Koong (krevetová polévka s kokosovým mlékem)
- Phad Thai Kai (rýžové nudle s kuřecím masem)
- Jasmínová rýže
Naučíte se
- pracovat se zeleninou jako v Thajsku,
- dochucovat pokrmy exotickými pochutinami, (rybí a ústřicovou omáčku, sojovou omáčku, sladkou chilli omáčku, kari pasty aj.)
- krájet zeleninu a masa asijským způsobem
- manipulovat s ultratenkými platy těsta na závitky
- používat pánev WOK (důkladně ji rozpálit…)
- správně smažit ve vysoké vrstvě oleje
- vybírat a servírovat vhodné víno k jednotlivým exotickým chodům
- a další tipy a triky asijských profesionálů
O kurzu
Začátek kurzu je vždy v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v našem stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)
Cena obsahuje:
Všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra). Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu – osvědčení o absolvování kurzu.
Termíny a rezervace kurzu:
16.1.2018 – THAJSKO I. – úvodní kurz, začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz
25.1.2018 – THAJSKO I. – úvodní kurz, začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz
7.2.2018 – THAJSKO I. – úvodní kurz, začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz
22.3.2018 – THAJSKO I. – úvodní kurz, začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz