VALENTÝN 2018
Valentýn, den zamilovaných ❤️
Slavit, či neslavit? Otázka, kterou si klade mnoho párů. Víte ale jak a proč se začal slavit Valentýn?Legenda praví, že vládce Říma Claudius II. se zakazoval ženit i zasnubovat svým vojákům, bál se, že se nebudou chtít vrátit do boje, ale k svým rodinám. To se, ale nelíbilo knězi Valentýnovi a tajně oddával mladé páry. Valentýna odsoudili a za tento čin popravili 14. února. Svátek Luprecalia splynul s oslavami mučednictví Svatého Valentýna a vznikl romantický svátek, který je nyní 14. února slaven.
Nevíte, jak slavit Valentýna? My jsme pro vás vybrali nejzajímavější nabídky restaurací, vinných sklepů, ale i hotelů. Nechte se inspirovat.
Valentýnská večeře na úrovni
Vezměte svou drahou polovičku na romantickou večeři do krásné sklepní francouzské restaurace Le Terroir ❤. Připravili si speciální degustační menu, které si užijete se svojí drahou polovičkou. Cena menu je 2990 Kč.
Valentýnská večeře i pobyt
Svátek svatého Valentýna je svátkem všech zamilovaných a k tomuto dni neodmyslitelně patří romantická večeře při svíčkách. Pozvěte svého partnera nebo partnerku na Valentýnské menu, které se bude podávat v hotelu Troyer. Pro ty, kteří chtějí společně prožít svátek zamilovaných v romantickém prostředí je připravený Valentýnský pobyt.
Valentýnská degustace vín pro zamilované
V rámci řízené degustace v tématicky vyzdobeném prostředí vinárny ochutnáme celkem 7 vzorků vín od různých vinařů ze Znojemska. Styl vín bude zaměřen spíše na přírodně sladší aromatická vína, včetně růžového sektu. Poslední vzorek bude sekt s přírodním zbytkovým cukrem, který otevřeme formou „sabrage“ – odseknutí hrdla láhve šavlí. Akce bude probíhat v romantických sklepních prostorách v centru města Znojma ve vinárně pensionu Jesuitská.
Romantická valentýnska večeře s výjimečným výhledem
V podvečer, 14. února se bude prostírat několik stolů k oslavě svátku zamilovaných v restauraci Oblaca. Bude se servírovat vysoce afrodisiakální pětichodové menu, které sestavil šéfkuchař Tomáš Lachman ve spolupráci se sommeliéry.