VÁNOČNÍ FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ – Restaurant Signature & Kuliner
Přijďte prožít advent pohodově se sklenkou dobrého vína a zavařit si pod vedením šéfkuchaře Pavlem Veltruským. Připravíte si světově proslulé lahůdky pocházející z Francie. Cena kurzu je 3200kč.
- 06.11.2017 16:30 - 06.11.2017 21:00 přidat do kalendáře
- Kuliner plus - kurzy vaření v Brně, Bohunická cesta 727/15, Moravany
- Oficiální stránky
Vařte s námi jako francouzští šéfkuchaři!
Světově proslulé lahůdky pocházející z Francie vznikaly už ve francouzské historii. Pro Francouze mají hodnotu národního pokladu. Jednotlivé kombinace surovin a vyvážená chuť pokrmů z celého menu šéfkuchaře Pavla Veltruského vás o tom přesvědčí! Odměňte se, prožijte advent pohodově se sklenkou dobrého vína a nalaďte se na vánoční čas.
Francouzské vánoční menu, které si společně uvaříme:
- Šnečí tartiflette
- Vol-au-vent s žabími stehýnky – národní pochoutka Francouzů, ve francouzských restauracích byla tato surovina módní již před stovkami let
- Ragú ze zelené čočky se sýrem Cantal kachní foie gras – nejvíce ceněná část kachny bohaté máslové chuti v kombinaci s měkkým sýrem Cantal se silnou kůrkou
- Kachní tornedo, pošírovaná hruška v bílém víně, kořenová zelenina
- Jablečný tatin, vanilkový krém – karamelizovaný máslový koláč, který tenkrát vznikl omylem a dnes se řadí ke klasice francouzských dezertů
Většina jídel vyžaduje jen pochopení základních francouzských technik vaření. Jak začít? Národními francouzskými pokrmy s šéfkuchařem Pavlem Veltruským.
Ilustrační foto: prezentace menu restaurace Signature šéfkuchařem Pavlem Veltruským
Jak prožijete čas s námi?
- při příchodu vás uvítáme nápojem dle vlastního výběru (káva, čaj, nealko, pivo, víno, …)
- seznámíme vás s vaší dočasnou kuchyní
- šéfkuchař vás obeznámí s menu a surovinami
- během aktivního vaření připravujete jednotlivé pokrmy s kuchařským průvodcem/lektorem
- zapisování si poznámek, postupů a různých vychytávek se hodí pro domácí vaření, vřele doporučujeme a vše k tomu máte po celou dobu k dispozici
- v průběhu kurzu sdílíme zážitky, chutě a degustujeme
- společně si kurz vyhodnotíme a těšíme se na vaše nové náměty a nápady
- slavnostní předávání certifikátů
- s sebou si odnesete recepty pro domácí přípravu, menu a krabičku s ochutnávkou pro vaše blízké
Dobrá nálada a nadšení je klíčem k chutnému vaření.
Prosíme vás o příchod 20 – 30 minut před stanoveným začátkem kurzu. Žijeme vařením! Těšíme se, váš Kuliner Tým
Cena kurzu je 3200kč
Rezervovat kurz
VÁNOČNÍ FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ – Restaurant Signature & Kuliner
Adresa: Kuliner plus - kurzy vaření v Brně, Bohunická cesta 727/15, MoravanyZačátek: 06.11.2017 16:30