Aby sme vám zabezpečili čo najlepšie služby, používame k fungovaniu webu neškodné súbory cookies.
Děkujeme

KURZ SOMMELIER – SOMMELIÉRSKÝ KURZ

Kurz SOMMELIER Vinařské akademie Valtice, z.s. Kurz SOMMELIER Vinařské akademie Valtice, z.s. je nejstarším kurzem tohoto typu v ČR.

KURZ SOMMELIER – SOMMELIÉRSKÝ KURZ

Sommeliérský kurz – Informace

 

Kurz SOMMELIER Vinařské akademie Valtice, z.s. Kurz SOMMELIER Vinařské akademie Valtice, z.s. je nejstarším kurzem tohoto typu v ČR.
Jsou v něm uplatněny všechny požadavky odborné, ale i pedagogické a je zde skloubena teorie s praxí.

Sommeliér je mezinárodní označení pro pracovníka, který zajišťuje komplexní servis s vínem v gastronomii a obchodu s vínem.

PŘEDNÁŠEJÍ

Pro someliérský kurz Vinařské akademie Valtice jsou vybíráni experti z oboru vinařství a gastronomie a teorie je seřazena podle pravidel pedagogiky.
Přímý kontakt s přednášejícím a mluvené slovo je stále účinnější než e-learning.

Prof. Ing. Fedor Malík, DrSc. – pedagog a vedoucí katedry Chemicko – technologické fakulty SVŠT v Bratislavě


Doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.
 – pedagog a vedoucí ústavu posklizňové technologie MZLU v Brně

Ing. Jiří Kopeček – výrobce vína a významný odborník, pedagog

Ing. Jan Stávek, Ph.D. – výrobce vína a významný odborník, vědecko-výzkumný pracovník MZLU v Brně

Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. – výrobce vína a významný odborník

pan Libor Nazarčuk – sommeliér – několikanásobný mistr ČR, mezinárodní mistr SR, účastník mistrovství světa, viceprezident Asociace sommeliérů ČR

Ing. Radek Sotolář, Ph.D. – pedagog a vědecko-výzkumný pracovník MZLU v Brně

Ing. Petr Ptáček – technolog ve vinařství, lektor

pan Jakub Král – několikanásobný vítěz sommeliérské ligy

NÁPLŇ KURZU

PRAXE


praktická cvičení a exkurze s odborným doprovodem (vinice, vinařské podniky, ukázky praktické práce s vínem, senzorické hodnocení vína)

CÍL KURZU


Pochopení souvislostí o víně a jeho další užití

 

Jen pochopení souvislostí umožní další úspěšné vzdělávání a umožní kvalifikovanou práci s vínem, neboť víno je přírodní produkt, který je velmi složitý a mnohotvárný.
Představení vína jako kulturního přírodního alkoholického nápoje, který má velkou historii. Důležitost původu a kvality hroznů na výrobu vína – terroir. Orientace ve vinařské legislativě.  Sommeliérství – gastronomie, obchod s vínem  a specializovaná vinná turistika = úzká spolupráce s výrobcem vína a poslední spojovací článek se zákazníkem. Servis vínem, zdravotní vliv vína na člověka a kombinace vína s jídlem.

ORGANIZACE KURZU


Z hlediska velkého množství informací a poznatků je kurz rozdělen do dvou částí. První část je čtyřdenní, ve druhé části jsou čtyři dny výuky a jeden den závěrečná zkouška. Závěrečná zkouška se skládá z části teoretické a části praktické. Výsledky hodnotí komise složena z nezávislých odborníků jmenovaných Vinařskou akademií. Úspěšní absolventi obdrží Osvědčení o absolvování, které je ověřeno Vinařskou akademií Valtice a Asociací sommeliérů ČR .  

 

Poplatky za opakování závěrečné zkoušky:
–  první opakování závěrečné zkoušky ZDARMA
–  druhé a každé další opakování závěrečné zkoušky je zpoplatněno částkou ve výši 500,- Kč

Termín opravné závěrečné zkoušky je nutno dohodnout předem!

Absolventi

 

V současné době máme přes 1000 absolventů a to zejména v prestižních gastronomických provozech.

Mezi naše absolventy patří také prezident Asociace sommelierů pan Ing. Martin Pastyřík, několikanásobný mistr republiky pan Libor Nazarčuk, několikanásobný mistr somelierské ligy ČR pan Jakub Král, mediálně známá paní Ing. Klára Kollárová a mnoho dalších, kteří aktivně pracují s vínem.


CENA KURZU PRO ROK 2017:
 14 950,- Kč
 + 21% DPH (cena vč. DPH činí 18.089,- Kč)

Cena zahrnuje tyto služby:

  • teoretickou výuku odborníky na nejvyšší úrovni včetně skript
  • 5 x exkurze (výrobní podniky, vinice, Salon vín ČR)
  • závěrečné zkoušky před komisí odborníků a slavnostní předání osvědčení

Strava a ubytování: zajišťují si účastníci kurzu sami.

NÁŠ TIP!

 

Kurz je možné financovat pomocí projektu „Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II“
více na: http://portal.mpsv.cz/upcr/esf/celorep/povez-ii

MÍSTO KONÁNÍ:


Valtice – přednášková místnost Vinařské akademie, nám. Svobody 13

GPS: 48°44´32.010″N, 16°45´22.903″E

Informace Vám rádi poskytneme ve vinotéce ve Vinařském domě na nám. Svobody 16, kde má v prvním patře Vinařská akademie kancelář.

Před učebnou nelze parkovat.  Možnost parkování na náměstí za poplatek cca 20 metrů od učebny.

KONTAKT

Ing. Martina Bartošová – tel.: 00420 519 352 083, mob.: 774 145 437


PŘIHLÁŠKA:


Přihláška VAV Excel 97-2003
Přihláška VAV

 

TERMÍNY:

TERMÍNY NA ROK 2017
I. část 10.04. – 13.04.2017  a II. část: 22.05. – 26.05.2017  Kurz je realizován s podporou Vinařského fondu ČR

I. část 23.10. – 26.10.2017  a II. část: 20.11. – 24.11.2017  

Možno dohodnout i jiný termín, ale pod podmínkou nejméně 15 uchazečů.

KURZ SOMMELIER – SOMMELIÉRSKÝ KURZ

Adresa: nám. Svobody 13, Valtice, Česko
Začátek: 20.11.2017 08:00

Detail akce

Sdílejte akci:

Okomentovat akci

Podobné akce v okolí

SLAVNOSTI MANDLONÍ A VÍNA 2018

SLAVNOSTI MANDLONÍ A VÍNA 2018

Sobota 24.03.2018, 09:00
Dukelské náměstí, 693 01 Hustopeče
SLAVNOSTI MORAVSKÉHO UZENÉHO A VÍNA

SLAVNOSTI MORAVSKÉHO UZENÉHO A VÍNA

Sobota 03.03.2018, 10:00
Státní hrad Veveří, 63500 Brno
DEGUSTACE VÍNA V MOMOICHI

DEGUSTACE VÍNA V MOMOICHI

Ctvrtek 22.02.2018, 19:00
Momoichi Coffetearia, Římská 35, 12000 Praha