Aby sme vám zabezpečili čo najlepšie služby, používame k fungovaniu webu neškodné súbory cookies.
Děkujeme

KURZ VAŘENÍ – KRÁLOVSKÉ STEAKY

Připravit královský steak je umění a dovést ho k dokonalosti v kombinaci s přílohami, omáčkami a dipy stejně tak. Hledáte kulinářský zážitek, kde je kvalitní maso v každém chodu surovinou číslo jedna? Pak je tento kurz šitý na míru přímo vám. Rozpálíme pánev i gril. Ochutnáme steak v klasické úpravě, zauzený i připravený technikou sous vide. A navíc se naučíme i domácí burger!

KURZ VAŘENÍ – KRÁLOVSKÉ STEAKY

KRÁLOVSKÉ STEAKY – Tomahawk, Hanger, T-bone

Kurzem Vás provedou kuchařJan Rimpler a Pavel Veigl

Menu:

  • amuse bouche: pomalu pečený roastbeef z nízkého roštěnce, domácí cibulová bageta, laktonéza z červené řepy s wasabi
  • double cheeseburger z vyzrálého hovězího masa s cheddarem a nakládanou zeleninou, limetkový dip a domácí BBQ omáčka (pánev)
  • Tomahawk steak z vysokého roštěnce s kostí na grilu, karamelizovaná baby karotka s ořechy a balsamico redukcí,šalvějová omáčka (gril)
  • zauzený Hanger steak, omáčka z černého piva a pečených rajčat, domácí rozmarýnový chléb (pánev + gril)
  • T-bone steak – král hovězích steaků z vyzrálého hovězího masa na přepuštěném bylinkovém másle, ragú z čerstvých hřibů a fava fazolí (gril)
  • flambované kořeněné sezónní ovoce v Bourbonu, šlehaná smetana s vanilkou a mátou

Domů k telce jako dárek jeden pivní speciálek 🙂

Na kurzu budeme grilovat na unikátních grilech Big Green Egg.

V čem se zdokonalíme?

  • naučíme se rozpoznat vyzrálost a křehkost hovězího masa na nejvyšší kulinářské úrovne
  •  připravíme si tři druhy královských hovězích steaků – Tomahawk, Hanger, T-bone; a doporučíme i další steakové partie a jejich vhodnou úpravu
  •  ochutnáme nízký roštěnec připravený pomalou úpravou masa vcelku
  •  prozradíme si tip na rychlou domácí majonézu v různých obměnách
  • povíme si, jak na domácí pečivo, které hravě zvládnete – cibulová bageta, burger houska, rozmarýnový chléb
  •  namícháme si vhodný poměr hovězího masa, díky kterému docílíme šťavnatého burgeru
  •  naložíme si domácí zeleninu do skleničky
  •  Tomahawk a T-bone jsou steaky, které pochází z plemene Limousine – zajímavé je u něj to, že má více steakových partií než běžný skot
  •  Tomahawk je cca kilový steak z vysokého roštěnce s kostí a výrazným tukovým mramorováním; tuk je nositelem chuti, a proto tento steak chutná tak božsky
  •  vysvětlíme si rozdíl mezi mokrým a suchým zráním
  •  připravíme si netradiční přílohu – karotku se šalvějovou omáčkou, v níž je základem demi glace
  •  předvedeme si, jak si krátce zaudit maso na grilu i na pánvi
  •  ochutnáme zauzený Hanger steak připravený na dva způsoby – klasicky na pánvi i moderní metodou sous-vide
  •  o T-bone steaku se říká, že je králem hovězích steaků, je to přirozeně kořeněné hovězí maso výrazné chuti
  •  popovídáme si o přepuštěném másle, proč si ho vyrobit předem a jak je lze v kuchyni ještě využít
  •  na závěr pro vás máme tip na jednoduchý a lehký dezert po grilování – sezónní ovoce v Bourbonu, doma je můžete vyzkoušet i v jiné alkoholové variaci

 

 

Jak prožijete čas s námi?

  • při příchodu vás uvítáme nápojem dle vlastního výběru (káva, čaj, nealko, pivo, víno, …)
  • seznámíme vás s vaší dočasnou kuchyní
  • šéfkuchař vás obeznámí s menu a surovinami
  • během aktivního vaření připravujete jednotlivé pokrmy s kuchařským průvodcem/lektorem
  • zapisování si poznámek, postupů a různých vychytávek se hodí pro domácí vaření, vřele doporučujeme a vše k tomu máte po celou dobu k dispozici
  • v průběhu kurzu sdílíme zážitky, chutě a degustujeme
  • společně si kurz vyhodnotíme a těšíme se na vaše nové náměty a nápady
  • slavnostní předávání certifikátů
  • s sebou si odnesete recepty pro domácí přípravu, menu a krabičku s ochutnávkou pro vaše blízké

Dobrá nálada a nadšení je klíčem k chutnému vaření.

 

 

Rezervovat kurz

 

KURZ VAŘENÍ – KRÁLOVSKÉ STEAKY

Adresa: Kuliner plus - kurzy vaření v Brně, Bohunická cesta 727/15, Moravany
Začátek: 16:30

Detail akce

Sdílejte akci:

Okomentovat akci

Podobné akce v okolí

BEER FEST BRNO 2018

BEER FEST BRNO 2018

Pátek 21.09.2018,
Fotbalový stadion Za Lužánkami, Sportovní, 60200 Brno
VEGAN BURGER DAY vol. IV

VEGAN BURGER DAY vol. IV

Ctvrtek 22.02.2018, 14:00
VEGALITÉ, Slovákova 10, 60200 Brno
ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

Úterý 13.02.2018, 18:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

Sobota 24.02.2018, 11:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
PUNK NA TALÍŘI!

PUNK NA TALÍŘI!

Nedele 25.02.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko