Aby sme vám zabezpečili čo najlepšie služby, používame k fungovaniu webu neškodné súbory cookies.
Děkujeme

Kurz Sommelier – sommeliérský kurz Valtice

Kurz Sommelier se pořádá ve více termínech a častí. V kurzu jsou uplatněny všechny požadavky odborné, ale i pedagogické a je zde skloubena teorie s praxí.

Kurz Sommelier – sommeliérský kurz Valtice

Kurz SOMMELIER Vinařské akademie Valtice, z.s.  je nejstarším kurzem tohoto typu v ČR.


V kurzu sommelier jsou uplatněny všechny požadavky odborné, ale i pedagogické a je zde skloubena teorie s praxí.

Sommeliér je mezinárodní označení pro pracovníka, který zajišťuje komplexní servis s vínem v gastronomii a obchodu s vínem.

PŘEDNÁŠEJÍ

Pro someliérský kurz Vinařské akademie Valtice jsou vybíráni experti z oboru vinařství a gastronomie a teorie je seřazena podle pravidel pedagogiky.
Přímý kontakt s přednášejícím a mluvené slovo je stále účinnější než e-learning.
Prof. Ing. Fedor Malík, DrSc. – pedagog a vedoucí katedry Chemicko – technologické fakulty SVŠT v Bratislavě
Doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. – pedagog a vedoucí ústavu posklizňové technologie MZLU v Brně
Ing. Jiří Kopeček – výrobce vína a významný odborník, pedagog
Ing. Jan Stávek, Ph.D. – výrobce vína a významný odborník, vědecko-výzkumný pracovník MZLU v Brně
Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. – výrobce vína a významný odborník
pan Libor Nazarčuk – sommeliér – několikanásobný mistr ČR, mezinárodní mistr SR, účastník mistrovství světa, viceprezident Asociace sommeliérů ČR
Ing. Radek Sotolář, Ph.D. – pedagog a vědecko-výzkumný pracovník MZLU v Brně
Ing. Petr Ptáček – technolog ve vinařství, lektor
pan Jakub Král – několikanásobný vítěz sommeliérské ligy

 

PRAXE

Praktická cvičení a exkurze s odborným doprovodem (vinice, vinařské podniky, ukázky praktické práce s vínem, senzorické hodnocení vína)

CÍL KURZU


Pochopení souvislostí o víně a jeho další užití
Jen pochopení souvislostí umožní další úspěšné vzdělávání a umožní kvalifikovanou práci s vínem, neboť víno je přírodní produkt, který je velmi složitý a mnohotvárný.

Představení vína jako kulturního přírodního alkoholického nápoje, který má velkou historii. Důležitost původu a kvality hroznů na výrobu vína – terroir. Orientace ve vinařské legislativě.  Sommeliérství – gastronomie, obchod s vínem  a specializovaná vinná turistika = úzká spolupráce s výrobcem vína a poslední spojovací článek se zákazníkem. Servis vínem, zdravotní vliv vína na člověka a kombinace vína s jídlem.

ORGANIZACE KURZU


Z hlediska velkého množství informací a poznatků je kurz rozdělen do dvou částí. První část je čtyřdenní, ve druhé části jsou čtyři dny výuky a jeden den závěrečná zkouška. Závěrečná zkouška se skládá z části teoretické a části praktické. Výsledky hodnotí komise složena z nezávislých odborníků jmenovaných Vinařskou akademií. Úspěšní absolventi obdrží Osvědčení o absolvování, které je ověřeno Vinařskou akademií Valtice a Asociací sommeliérů ČR .

Poplatky za opakování závěrečné zkoušky:
–  první opakování závěrečné zkoušky ZDARMA
–  druhé a každé další opakování závěrečné zkoušky je zpoplatněno částkou ve výši 500,- Kč
Termín opravné závěrečné zkoušky je nutno dohodnout předem!

ABSOLVENTI

V současné době je přes 1000 absolventů a to zejména v prestižních gastronomických provozech. Mezi absolventy patří také prezident Asociace sommelierů pan Ing. Martin Pastyřík, několikanásobný mistr republiky pan Libor Nazarčuk, několikanásobný mistr somelierské ligy ČR pan Jakub Král, mediálně známá paní Ing. Klára Kollárová a mnoho dalších, kteří aktivně pracují s vínem.


CENA KURZU PRO ROK 2018:
 14 950,- Kč
 + 21% DPH (cena vč. DPH činí 18.089,- Kč)

Cena zahrnuje tyto služby:

  • teoretickou výuku odborníky na nejvyšší úrovni včetně skript

  • 5 x exkurze (výrobní podniky, vinice, Salon vín ČR)

  • závěrečné zkoušky před komisí odborníků a slavnostní předání osvědčení

Strava a ubytování: zajišťují si účastníci kurzu sami.

Kurz je možné financovat pomocí projektu „Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II“
více na: http://portal.mpsv.cz/upcr/esf/celorep/povez-ii

MÍSTO KONÁNÍ:
Valtice – přednášková místnost Vinařské akademie, nám. Svobody 13

KONTAKT
Ing. Martina Bartošová – tel.: 00420 519 352 083, mob.: 774 145 437

TERMÍNY NA ROK 2018
I. část 16.04. – 19.04.2018  a II. část: 14.05. – 18.05.2018 

I. část 22.10. – 25.10.2018  a II. část: 19.11. – 23.11.2018  

 

PŘIHLÁŠKA

Kurz Sommelier – sommeliérský kurz Valtice

Adresa: Vinařská akademie Valtice, z.s. nám. Svobody 16 691 42 Valtice
Začátek: 16.04.2018

Detail akce

Sdílejte akci:

Okomentovat akci

Podobné akce v okolí

Kurz Sommelier – sommeliérský kurz Valtice

Kurz Sommelier – sommeliérský kurz Valtice

Pondelí 22.10.2018,
Vinařská akademie Valtice, z.s. nám. Svobody 16 691 42 Valtice
Základy sommelierství, vína a vinařství v ČR, Velké Pavlovice

Základy sommelierství, vína a vinařství v ČR, Velké Pavlovice

Sobota 19.05.2018, 09:00
Penzion André, Pod břehy 565, Velké Pavlovice
Základy sommelierství, vína a vinařství v ČR – Brno

Základy sommelierství, vína a vinařství v ČR – Brno

Sobota 24.03.2018, 09:00
Školící centrum Nadace Partnerství, Údolní 33, Brno
Základy sommelierství, vína a vinařství v ČR – Praha

Základy sommelierství, vína a vinařství v ČR – Praha

Pondelí 12.02.2018, 09:00
Hotel Olšanka, Táboritská 23, Praha
SVATOMARTINSKÉ SLAVNOSTI A HUSÍ HODY VALTICE

SVATOMARTINSKÉ SLAVNOSTI A HUSÍ HODY VALTICE

Sobota 11.11.2017, 18:00
Valtické Podzemí, Vinařská ev. č. 47, Valtice