KURZ PŘÍPRAVY RYB – PSTRUH, LÍN, OKOUN
„Ryba smrdí a má kosti“!
Toto je vžitá představa většiny naší populace. Boříme mýty a pověry! Přijďte na tento kurz a změníte názor.
Na našem kurzu se naučíte ryby vykostit a upravit tak, že z nich vykouzlíte DELIKATESU!
Budeme je nakládat do octa, opékat na přepuštěném másle nebo jen tak, zlehka gratinovat pod grilem.
- 29.03.2018 16:00 - 29.03.2018 20:00 přidat do kalendáře
- Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3
- Oficiální stránky
Charakteristika kurzu „Příprava ryb“
V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy českých ryb. (pstruh, okoun, lín…). Okoun a lín patří mezi tradiční ryby v českém jídelníčku, ale v posledních letech se z obchodů vytratili. Je to dáno tím, že většina domácí produkce je prodávána na německý a rakouský trh. Během kurzu si řekneme, kde se můžou tyto ryby kupovat, jak poznáme jejich čerstvost a kvalitu. Naučíme se je filetovat, odstraňovat kosti a různě upravovat. (nakládat, opékat, gratinovat…)
Filetování a veškeré informace o rybách, jejich původu, chovu, anatomii bude vyučovat přední český rybář a i v Británii uznávaný „fileťák“ pan Pavel Tomešek. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem a všichni se naučí pracovat s filetovacím nožem a připravit perfektní rybí filátka.
Co budete vařit
- nakládaného lína ve vinném octu a zelenině
- pstruha s bylinkovým máslem
- okouna s perníkovou drobenkou
- lehký dezert
Naučíte se
- jak správně nakupovat čerstvé a kvalitní české ryby
- vyfiletovat a vykostit je
- uvařit rybí várku (základní vývar)
- jemně upravovat rybí maso – marinovat, opékat, gratinovat
- zpracovat zbytky z ryb
- a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři
O kurzu
Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)
Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra). Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu – osvědčení o absolvování kurzu.
Termíny a rezervace:
29.3.2018 – PSTRUH, LÍN, OKOUN
Začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz
KURZ PŘÍPRAVY RYB – PSTRUH, LÍN, OKOUN
Adresa: Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3Začátek: 29.03.2018 16:00