Aby sme vám zabezpečili čo najlepšie služby, používame k fungovaniu webu neškodné súbory cookies.
Děkujeme

KURZ PŘÍPRAVY RYB – PSTRUH, LÍN, OKOUN

„Ryba smrdí a má kosti“!
Toto je vžitá představa většiny naší populace. Boříme mýty a pověry! Přijďte na tento kurz a změníte názor.
Na našem kurzu se naučíte ryby vykostit a upravit tak, že z nich vykouzlíte DELIKATESU!
Budeme je nakládat do octa, opékat na přepuštěném másle nebo jen tak, zlehka gratinovat pod grilem.

KURZ PŘÍPRAVY RYB – PSTRUH, LÍN, OKOUN

Charakteristika kurzu „Příprava ryb“

V tomto odpoledním kurzu budeme pracovat s různými druhy českých ryb. (pstruh, okoun, lín…). Okoun a lín patří mezi tradiční ryby v českém jídelníčku, ale v posledních letech se z obchodů vytratili. Je to dáno tím, že většina domácí produkce je prodávána na německý a rakouský trh. Během kurzu si řekneme, kde se můžou tyto ryby kupovat, jak poznáme jejich čerstvost a kvalitu. Naučíme se je filetovat, odstraňovat kosti a různě upravovat. (nakládat, opékat, gratinovat…)

Filetování a veškeré informace o rybách, jejich původu, chovu, anatomii bude vyučovat přední český rybář a i v Británii uznávaný „fileťák“ pan Pavel Tomešek. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé. Díky malému počtu účastníků se věnujeme všem a všichni se naučí pracovat s filetovacím nožem a připravit perfektní rybí filátka.

Co budete vařit

  • nakládaného lína ve vinném octu a zelenině
  • pstruha s bylinkovým máslem
  • okouna s perníkovou drobenkou
  • lehký dezert

Naučíte se

  • jak správně nakupovat čerstvé a kvalitní české ryby
  • vyfiletovat a vykostit je
  • uvařit rybí várku (základní vývar)
  • jemně upravovat rybí maso – marinovat, opékat, gratinovat
  • zpracovat zbytky z ryb
  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

O kurzu

Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)

Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra).  Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu  – osvědčení o absolvování kurzu.

Termíny a rezervace:

29.3.2018 – PSTRUH, LÍN, OKOUN
Začátek kurzu: 16:00

Rezervovat kurz

 

KURZ PŘÍPRAVY RYB – PSTRUH, LÍN, OKOUN

Adresa: Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3
Začátek: 29.03.2018 16:00

Detail akce

Sdílejte akci:

Okomentovat akci

Podobné akce v okolí

FISH&CHIPS IN MOMOICHI VOL.2

FISH&CHIPS IN MOMOICHI VOL.2

Sobota 10.03.2018, 10:00
Momoichi Coffetearia モモイチ喫茶店 Římská 35, 12000 Praha
SLAVNOSTI MOŘE – 8.vlna

SLAVNOSTI MOŘE – 8.vlna

Sobota 23.06.2018, 11:00
Kraví Hora, 602 00 Brno, Česká Republika
ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

Úterý 13.02.2018, 18:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

Sobota 24.02.2018, 11:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
PUNK NA TALÍŘI!

PUNK NA TALÍŘI!

Nedele 25.02.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko