Aby sme vám zabezpečili čo najlepšie služby, používame k fungovaniu webu neškodné súbory cookies.
Děkujeme

ITALSKÉ RYBY A MUŠLE

Jak poznat a kde koupit čerstvé mušle a ryby?
Jak připravit šťavnatou rybu pro celou rodinu?
A co sépie, i ta může být měkoučká a velmi chutně připravená.
Změňte svůj názor na ryby a mořské plody a naučte se je u nás připravit jako italští mistři kuchaři.

ITALSKÉ RYBY A MUŠLE

Charakteristika kurzu „Italské ryby a mušle“

V tomto kurzu se naučíte čistit mušle, rozpoznat, které jsou čerstvé a které je dobré vyhodit. Ukážeme si, kterak připravit rychlé a delikátní pesto ze sušených rajčat a zbavíme vás strachu z vaření sépie. Samozřejmostí je výuka vaření těstovin, používání bylinek a koření, tak abyste docílili originálních a vynikajících chutí a kombinací. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny lekce italské kuchyně.

Co budeme vařit

  • Linguini s mušlemi na víně a tomaty
  • Dorada (pražma) s pomerančem, bylinkami a cherry rajčátky
  • Sépie s hráškem
  • Pesto ze sušených rajčat a mandlí
  • Torta meringata (pusinkový dort s ovocem)

Naučíme vás

  • rozpoznat čerstvé mořské plody
  • očistit mušle
  • používat při vaření víno, bylinky, česnek, chilli papričky
  • správně uvařit těstoviny – „al dente“
  • další druh pesta
  • udusit sépii do měkka a lahodně ji dochutit
  • jednoduše a originálně upravit běžně dostupnou kvalitní rybu
  • pracovat s oříškovým pusinkovým těstem a vykouzlit z něj rychlý a perfektní dezert

a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

O kurzu

Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)

Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra).  Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu  – osvědčení o absolvování kurzu.

Kurz vede kuchař Michal Nikodem, který vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci italské a francouzské kuchyně na hotelové škole v italském Bressanone, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii. Další kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama, Flora…), vydavatelství Sanoma aj.

Termíny a rezervace:

11.4.2018 – Italské dary moře a ryby
Začátek kurzu: 16:00

Rezervovat kurz

 

ITALSKÉ RYBY A MUŠLE

Adresa: Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3
Začátek: 11.04.2018 16:00

Detail akce

Sdílejte akci:

Okomentovat akci

Podobné akce v okolí

FISH&CHIPS IN MOMOICHI VOL.2

FISH&CHIPS IN MOMOICHI VOL.2

Sobota 10.03.2018, 10:00
Momoichi Coffetearia モモイチ喫茶店 Římská 35, 12000 Praha
SLAVNOSTI MOŘE – 8.vlna

SLAVNOSTI MOŘE – 8.vlna

Sobota 23.06.2018, 11:00
Kraví Hora, 602 00 Brno, Česká Republika
ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

Úterý 13.02.2018, 18:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

Sobota 24.02.2018, 11:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
PUNK NA TALÍŘI!

PUNK NA TALÍŘI!

Nedele 25.02.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko