Aby sme vám zabezpečili čo najlepšie služby, používame k fungovaniu webu neškodné súbory cookies.
Děkujeme

HOVĚZÍ PEČÍNKY S DALIBOREM NAVRÁTILEM

Hovězí pečínky na několik způsobů se naučíte připravovat na kurzu v centru Kuliner v Brně dne 4. 12. 2017 a prožijete čas plní inspirace a dobrého jídla. Cena kurzu je 2900kč.

HOVĚZÍ PEČÍNKY S DALIBOREM NAVRÁTILEM

Kurz přípravy tradičních hovězích pečení

Vaření hovězí pečínky vám může připadat příliš zdlouhavá. Výsledkem však bude křehké a šťavnaté maso, na kterém si pochutnáte. Zatímco na přípravu steaků je zapotřebí masa vyzrálého, měkkou pečínku vytvoříte i z klasického a hlavně cenově dostupnějšího masa. Věděli jste, že hovězí pečeně Esterházy je pojmenovaná podle barona Pála Esterházyho, který byl považován za jednoho z největších labužníků své doby?

 

Motto:Chce to čas, znát základní úpravy a pochvala za výtečnou pečeni se od vašich hostů dostaví!

 

V čem se zdokonalíme?
– naučíme se zpracovávat tyto části hovězího:
     – hovězí loupaná plec
     – hovězí falešná svíčková
     – hovězí brisket
– připravíme si čtyři druhy hovězích pečínek
– povíme si, proč je vhodné maso špikovat a jaké suroviny lze pro špikování použít
– ukážeme si základní kuchařské techniky, jak hovězí masa v kuchyni vhodně zpracovat (dušení, pečení, restování …)
– řekneme si, jak připravit silný hovězí vývar
– poradíme, jaká další masa jsou k přípravě pečení vhodná
– připravíme si dva druhy tradičních příloh, které jsou dnes na talíři spíše vzácně, protože je v dnešní době nahradily těstoviny nebo rýže

 

Společně si připravíme:

  • Hovězí pečeně Esterházy
  • Štěpánská hovězí pečeně špikovaná mléčným špekem a vařeným vejcem
  • Špikovaná hovězí plec na červeném víně a kořenové zelenině
  • Pečené hovězí špalíčky na zkaramelizované cibuli
  • Krupicové noky
  • Bramborové placky

Jak prožijete čas s námi?

  • při příchodu vás uvítáme nápojem dle vlastního výběru (káva, čaj, nealko, pivo, víno, …)
  • seznámíme vás s vaší dočasnou kuchyní
  • šéfkuchař vás obeznámí s menu a surovinami
  • během aktivního vaření připravujete jednotlivé pokrmy s kuchařským průvodcem/lektorem
  • zapisování si poznámek, postupů a různých vychytávek se hodí pro domácí vaření, vřele doporučujeme a vše k tomu máte po celou dobu k dispozici
  • v průběhu kurzu sdílíme zážitky, chutě a degustujeme
  • společně si kurz vyhodnotíme a těšíme se na vaše nové náměty a nápady
  • slavnostní předávání certifikátů
  • s sebou si odnesete recepty pro domácí přípravu, menu a krabičku s ochutnávkou pro vaše blízké

Dobrá nálada a nadšení je klíčem k chutnému vaření.

Cena kurzu je 2900kč

 

Rezervovat kurz

HOVĚZÍ PEČÍNKY S DALIBOREM NAVRÁTILEM

Adresa: Kuliner plus - kurzy vaření v Brně, Bohunická cesta 727/15, Moravany
Začátek: 04.12.2017 16:30

Detail akce

Sdílejte akci:

Okomentovat akci

Podobné akce v okolí

BEER FEST BRNO 2018

BEER FEST BRNO 2018

Pátek 21.09.2018,
Fotbalový stadion Za Lužánkami, Sportovní, 60200 Brno
VEGAN BURGER DAY vol. IV

VEGAN BURGER DAY vol. IV

Ctvrtek 22.02.2018, 14:00
VEGALITÉ, Slovákova 10, 60200 Brno
ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

ROZTANČENÁ KUCHYNĚ JAMIE OLIVERA

Úterý 13.02.2018, 18:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

KURZ VEGANSKÉ KUCHYNĚ

Sobota 24.02.2018, 11:00
Husitská 56, Žižkov, Praha, Česko
PUNK NA TALÍŘI!

PUNK NA TALÍŘI!

Nedele 25.02.2018, 13:00
Bubenské nábř. 306/13, Praha, Česko