HOVĚZÍ PEČÍNKY S DALIBOREM NAVRÁTILEM
Hovězí pečínky na několik způsobů se naučíte připravovat na kurzu v centru Kuliner v Brně dne 4. 12. 2017 a prožijete čas plní inspirace a dobrého jídla. Cena kurzu je 2900kč.
- 04.12.2017 16:30 - 04.12.2017 20:30 přidat do kalendáře
- Kuliner plus - kurzy vaření v Brně, Bohunická cesta 727/15, Moravany
- Oficiální stránky
Kurz přípravy tradičních hovězích pečení
Vaření hovězí pečínky vám může připadat příliš zdlouhavá. Výsledkem však bude křehké a šťavnaté maso, na kterém si pochutnáte. Zatímco na přípravu steaků je zapotřebí masa vyzrálého, měkkou pečínku vytvoříte i z klasického a hlavně cenově dostupnějšího masa. Věděli jste, že hovězí pečeně Esterházy je pojmenovaná podle barona Pála Esterházyho, který byl považován za jednoho z největších labužníků své doby?
Motto:Chce to čas, znát základní úpravy a pochvala za výtečnou pečeni se od vašich hostů dostaví!
V čem se zdokonalíme?
– naučíme se zpracovávat tyto části hovězího:
– hovězí loupaná plec
– hovězí falešná svíčková
– hovězí brisket
– připravíme si čtyři druhy hovězích pečínek
– povíme si, proč je vhodné maso špikovat a jaké suroviny lze pro špikování použít
– ukážeme si základní kuchařské techniky, jak hovězí masa v kuchyni vhodně zpracovat (dušení, pečení, restování …)
– řekneme si, jak připravit silný hovězí vývar
– poradíme, jaká další masa jsou k přípravě pečení vhodná
– připravíme si dva druhy tradičních příloh, které jsou dnes na talíři spíše vzácně, protože je v dnešní době nahradily těstoviny nebo rýže
Společně si připravíme:
- Hovězí pečeně Esterházy
- Štěpánská hovězí pečeně špikovaná mléčným špekem a vařeným vejcem
- Špikovaná hovězí plec na červeném víně a kořenové zelenině
- Pečené hovězí špalíčky na zkaramelizované cibuli
- Krupicové noky
- Bramborové placky
Jak prožijete čas s námi?
- při příchodu vás uvítáme nápojem dle vlastního výběru (káva, čaj, nealko, pivo, víno, …)
- seznámíme vás s vaší dočasnou kuchyní
- šéfkuchař vás obeznámí s menu a surovinami
- během aktivního vaření připravujete jednotlivé pokrmy s kuchařským průvodcem/lektorem
- zapisování si poznámek, postupů a různých vychytávek se hodí pro domácí vaření, vřele doporučujeme a vše k tomu máte po celou dobu k dispozici
- v průběhu kurzu sdílíme zážitky, chutě a degustujeme
- společně si kurz vyhodnotíme a těšíme se na vaše nové náměty a nápady
- slavnostní předávání certifikátů
- s sebou si odnesete recepty pro domácí přípravu, menu a krabičku s ochutnávkou pro vaše blízké
Dobrá nálada a nadšení je klíčem k chutnému vaření.
Cena kurzu je 2900kč
Rezervovat kurz
HOVĚZÍ PEČÍNKY S DALIBOREM NAVRÁTILEM
Adresa: Kuliner plus - kurzy vaření v Brně, Bohunická cesta 727/15, MoravanyZačátek: 04.12.2017 16:30