PRAXE
Praktická cvičení a exkurze s odborným doprovodem (vinice, vinařské podniky, ukázky praktické práce s vínem, senzorické hodnocení vína)
CÍL KURZU
Pochopení souvislostí o víně a jeho další užití
Jen pochopení souvislostí umožní další úspěšné vzdělávání a umožní kvalifikovanou práci s vínem, neboť víno je přírodní produkt, který je velmi složitý a mnohotvárný.
Představení vína jako kulturního přírodního alkoholického nápoje, který má velkou historii. Důležitost původu a kvality hroznů na výrobu vína – terroir. Orientace ve vinařské legislativě. Sommeliérství – gastronomie, obchod s vínem a specializovaná vinná turistika = úzká spolupráce s výrobcem vína a poslední spojovací článek se zákazníkem. Servis vínem, zdravotní vliv vína na člověka a kombinace vína s jídlem.
ORGANIZACE KURZU
Z hlediska velkého množství informací a poznatků je kurz rozdělen do dvou částí. První část je čtyřdenní, ve druhé části jsou čtyři dny výuky a jeden den závěrečná zkouška. Závěrečná zkouška se skládá z části teoretické a části praktické. Výsledky hodnotí komise složena z nezávislých odborníků jmenovaných Vinařskou akademií. Úspěšní absolventi obdrží Osvědčení o absolvování, které je ověřeno Vinařskou akademií Valtice a Asociací sommeliérů ČR .
Poplatky za opakování závěrečné zkoušky:
– první opakování závěrečné zkoušky ZDARMA
– druhé a každé další opakování závěrečné zkoušky je zpoplatněno částkou ve výši 500,- Kč
Termín opravné závěrečné zkoušky je nutno dohodnout předem!
ABSOLVENTI
V současné době je přes 1000 absolventů a to zejména v prestižních gastronomických provozech. Mezi absolventy patří také prezident Asociace sommelierů pan Ing. Martin Pastyřík, několikanásobný mistr republiky pan Libor Nazarčuk, několikanásobný mistr somelierské ligy ČR pan Jakub Král, mediálně známá paní Ing. Klára Kollárová a mnoho dalších, kteří aktivně pracují s vínem.
CENA KURZU PRO ROK 2018: 14 950,- Kč + 21% DPH (cena vč. DPH činí 18.089,- Kč)
Cena zahrnuje tyto služby:
-
teoretickou výuku odborníky na nejvyšší úrovni včetně skript
-
5 x exkurze (výrobní podniky, vinice, Salon vín ČR)
-
závěrečné zkoušky před komisí odborníků a slavnostní předání osvědčení
Strava a ubytování: zajišťují si účastníci kurzu sami.
Kurz je možné financovat pomocí projektu „Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II“
více na: http://portal.mpsv.cz/upcr/esf/celorep/povez-ii
MÍSTO KONÁNÍ:
Valtice – přednášková místnost Vinařské akademie, nám. Svobody 13
KONTAKT
Ing. Martina Bartošová – tel.: 00420 519 352 083, mob.: 774 145 437