ITALSKÉ RYBY A MUŠLE
Jak poznat a kde koupit čerstvé mušle a ryby?
Jak připravit šťavnatou rybu pro celou rodinu?
A co sépie, i ta může být měkoučká a velmi chutně připravená.
Změňte svůj názor na ryby a mořské plody a naučte se je u nás připravit jako italští mistři kuchaři.
- 11.04.2018 16:00 - 11.04.2018 20:00 přidat do kalendáře
- Korunní 1779/115, 130 00 Praha 3
- Oficiální stránky
Charakteristika kurzu „Italské ryby a mušle“
V tomto kurzu se naučíte čistit mušle, rozpoznat, které jsou čerstvé a které je dobré vyhodit. Ukážeme si, kterak připravit rychlé a delikátní pesto ze sušených rajčat a zbavíme vás strachu z vaření sépie. Samozřejmostí je výuka vaření těstovin, používání bylinek a koření, tak abyste docílili originálních a vynikajících chutí a kombinací. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé a volně navazuje na všechny lekce italské kuchyně.
Co budeme vařit
- Linguini s mušlemi na víně a tomaty
- Dorada (pražma) s pomerančem, bylinkami a cherry rajčátky
- Sépie s hráškem
- Pesto ze sušených rajčat a mandlí
- Torta meringata (pusinkový dort s ovocem)
Naučíme vás
- rozpoznat čerstvé mořské plody
- očistit mušle
- používat při vaření víno, bylinky, česnek, chilli papričky
- správně uvařit těstoviny – „al dente“
- další druh pesta
- udusit sépii do měkka a lahodně ji dochutit
- jednoduše a originálně upravit běžně dostupnou kvalitní rybu
- pracovat s oříškovým pusinkovým těstem a vykouzlit z něj rychlý a perfektní dezert
a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři
O kurzu
Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 19:30-20:00. hodiny. Kurz se pořádá v stylovém ateliéru na Korunní ulici č. 115, Praha 3 – Vinohrady. Maximální počet účastníků je 16 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Cena kurzu je 2 900 Kč včetně DPH za každou lekci (v akci 2 750 Kč – více zde)
Cena obsahuje všechny suroviny se kterýma budete jídla připravovat. Nápoje na uhašení vaší žízně (welcome drink, voda, džus, káva, čaj a víno z doporučení sommeliéra). Zástěra je účastníkům kurzu k zapůjčení. Ochutnávka vín doporučená sommeliérem a certifikát, který obdržíte po absolvování kurzu – osvědčení o absolvování kurzu.
Kurz vede kuchař Michal Nikodem, který vystudoval střední hotelovou školu v Opavě. Rok sbíral inspiraci v rámci italské a francouzské kuchyně na hotelové škole v italském Bressanone, kde získal evropský výuční list na kuchaře. Poté pracoval jako kuchař v mezinárodní síti restaurací „The Smollensky´s“ v Londýně a také v hotelu Savoy***** v Praze, kde připravoval pro hosty vybrané lahůdky z české i mezinárodní studené kuchyně. Jeho koníčkem je navíc cukrařina. Neustále se vzdělává a udržuje krok s moderními světovými trendy v gastronomii. Další kulinářskou oblastí, o kterou se zajímá, je profesionální FOOD STYLING. Mezi jeho významné klienty patří firmy Unilever (značky Hellmann´s, Rama, Flora…), vydavatelství Sanoma aj.
Termíny a rezervace:
11.4.2018 – Italské dary moře a ryby
Začátek kurzu: 16:00
Rezervovat kurz