MEXICKÁ KUCHYNĚ
Mexická kuchyně patří k neoblíbenější kuchyni světa.
Přijďte se na tento kurz vaření naučit vařit pravé mexické jídla, jako například chili con carne a další.
- 08.02.2018 17:00 - 08.02.2018 přidat do kalendáře
- Frýdecká 203 739 61 Třinec
- Oficiální stránky
Kurz vaření „Mexická kuchyně“
Mexická kuchyně patří mezi nejoblíbenější kuchyně světa. Je charakteristická prolínáním původní indiánské kuchyně a evropských vlivů, které postupně Evropané přinášeli do Mexika. K tradičním surovinám patří kukuřice, fazole, papriky, rajčata, avokádo, kakao, chilli; z masa pak krocaní. Velmi oblíbené jsou tortillas – kukuřičné placky, jejichž příprava se za tisíc let nezměnila. Mexická kuchyně nás překvapí svou pestrostí. Vyzkoušejme zajímavé recepty, které nám nabízí země starých Aztéků.
Co budete vařit a ochutnávat
- Kukuřičná polévka (Sopa de maíz)
- Guacamol
- Chiapaská drůbeží prsa (Pechugas de pollo de hteklum
- Empanadas s tvarohem a rozinkami
- Chili con carne
- Tortillas – quesadillas
- Rajčatová salsa
O kurzu
Začátek kurzu je v 16 hodin, předpokládaný konec kolem 21.hodiny. Kurz se koná v našem moderním Gastro Studiu Amkor, ul. Frýdecká 203, Třinec, vstup z ulice Zelená. Auto zaparkujete v našem areálu. Autobusem- zastávka Obecní domy. Minimální počet účastníků je 8 osob a maximální počet účastníků je 14 osob. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách.
Cena kurzu: 1 890 Kč
V ceně kurzu jsou veškeré suroviny, ze kterých budeme vařit. Nápoje pro vaší pohodu (uvítací drink, káva Nespresso, voda, čaj, vybraná vína ). Kuchařská zástěra a receptury pokrmů, které se budou na daném kurzu připravovat.Průběžný úklid studia a mytí nádobí ( účastník neuklízí). Termoobal na pokrmy, které si pak můžete odnést sebou a závěrečný certifikát o absolvování kurzu.
Akční nabídka
Při nákupu dvou a více kurzů vaření v Gastro Studiu Amkor , Vám z ceny odečteme slevu ve výši 10%. Ušetříte tak 129,-/osoba/za kurz START, 189,-/osoba/za standardní kurz a 239,-/osoba/za kurz SPECIÁL.
OBJEDNÁVKOVÝ FORMULÁŘ
Kurz vede šéfkuchař Lukáš Bulíček, který se vyučil v oboru kuchař na COP Společného stravování v Ostravě- Vítkovicích. Pracoval v restauracích a hotelích po celé republice , kde sbíral zkušenosti a inspiraci. Aktivně spolupracuje s předními českými šéfkuchaři (Václav Šmerda, Vladimír Šmejkal aj.) a účastí se kuchařských soutěží (člen vítězného teamu Gastro Pardubice 2013/2014). V rámci sebevzdělávání se účastní školení pod vedením současných špiček české gastronomie.
Termíny a rezervace kurzu
8.2.2018 – MEXICKÁ KUCHYNĚ
REZERVOVAT KURZ